Izaberite stranicu

Verovatno vas interesuje cena izrade web sajta ukoliko planirate da lanserate novi ili redizajnirate postojeći web sajt.Web sajt je često prvi kontakt potencijalnih klijenata sa vašim brendom, zbog čega je važno da odražava profesionalnost i kvalitet.

Cena izrade web sajta, osnovni faktori koji utiču ?

Dizajn i složenost

Dizajn i kompleksnost su dva ključna faktora koja imaju značajan uticaj na cenu izrade sajta. Ovi elementi određuju koliko će vremena i resursa biti potrebno za razvoj sajta, što direktno utiče na konačnu cenu.

cena izrade sajta

Dizajn: Prvi Utisak je Bitan

Dizajn web sajta je bitan o stvaranju prvog utiska koji posetioci imaju o vašem brendu. Profesionalni dizajn utiče da održi pažnju posetilaca i može značajno povećati angažovanje korisnika i konverzije. Prilagođeni dizajn sajta zahteva dodatno vrijeme i stručnost, što može rezultirati povećanjem cene izrade sajta.

Standardni Šabloni ili Prilagođeni Dizajn: Upotreba templejta tj. gotovih šablona je ekonomičnija opcija, ali može ograničiti originalnost vašeg sajta, jer su dostupni većini web developera. S druge strane prilagođeni dizajn, omogućava jedinstveni izgled i potpunu personalizaciju ali dolazi sa većom cenom.

Responzivni Dizajn: S obzirom na rastući broj korisnika koji pristupaju internetu putem mobilnih uređaja, responzivni dizajn je postao neophodan. Izrada sajta koji se prilagođava različitim veličinama ekrana (desktop, tablet, mobilni) dodatno utiče na cenu.

-Kreiranje sadržaja 

Stvaranje, unos i optimizacija tekstualnog i multimedijalnog sadržaja za veb sajt dodatno povećavaju cenu projekta izrade sajta. Kvalitetan sadržaj je ključan za uspeh online prisustva.

Složenost: Broj strana

Složenost sajta se odnosi na broj stranica, funkcionalnosti i interaktivnih elemenata koji se implementiraju. Složeniji sajtovi sa više stranica, dinamičkim sadržajem i naprednim funkcijama kao što su integracije sa bazama podataka, e-trgovina, ili korisnički portali zahtevaju više vremena za razvoj.Web sajt je često prvi kontakt potencijalnih klijenata sa vašim brendom, zbog čega je važno da odražava profesionalnost i kvalitet.

Funkcionalnost: Dodavanje specifičnih funkcija kao što su online prodavnice, forumi itd. može značajno povećati cenu izrade sajta.

Interaktivni Elementi: Interaktivni elementi kao što su animacije, galerije ili prilagođeni kalkulatori zahtevaju dodatni razvoj i mogu povećati ukupnu cenu.

Cena izrade web sajta- SEO kao bitan faktor!

Optimizacija za pretraživače, poznata kao SEO, je proces unapređenja vidljivosti web stranice na pretraživačima kao što su Google, Bing i Yahoo. U pogledu cene izrade sajta, SEO ima ključnu ulogu jer može značajno uticati na dugoročni uspeh sajta i povrat uloženog novca.

Osnovni Web Sajtovi

Osnovni web sajtovi obično uključuju nekoliko stranica i standardni dizajn, za primer možemo uzeti i dosta popularne one-page sajtove.

Složeniji Sajtovi

Sajtovi sa naprednijim funkcijama mogu koštati od Z do W dinara, u zavisnosti od specifičnih zahteva.Složeniji sajtovi sadrže veći broj strana i neke od naprednijih funkcija.Izrada ovakvih sajtova zahteva dosta vremena i profesionalnosti.

Cena složenijih web sajtova se kreće od nekih 500eura pa do nekoliko hiljada.

Ovo su veoma okvirni rasponi i stvarne cene izrade sajta će zavisiti od vaših specifičnih zahteva. Najbolje je da zatražite ponude od nekoliko agencija ili frilensera kako biste dobili realniju procenu za vaš projekat.

Zaključak

Bitno je zapamtiti da izrada kvalitetnog veb sajta nije samo trošak, već investicija koja vašem biznisu može doneti dugoročne koristi u vidu bolje vidljivosti, privlačenja klijenata, povećanja prodaje i jačanja brenda.

Ukoliko želite da lansirate novi sajt ili želite redizajn postojećeg možete nas kontaktirati i pogledati našu ponudu OVDE.